Ingatlan adásvétellel kapcsolatos szolgáltatások

Kedves Ingatlantulajdonosok, kedves Érdeklődők/Vevők!

 

Az ingatlanközvetítők egyik kedvenc mondata a hirdetésekben megjelenő „ingatlanosok kíméljenek!!!” félmondat! Azért szeretjük ezt a mondatot, mert valójában az igazat állítja rólunk és a munkánkról is! Mert mit is tesz egy jó ingatlanközvetítő? Megkíméli az eladókat és az érdeklődőket is sok-sok kellemetlenségtől.

 

Mitől is kíméljük meg az eladókat pontosan?

 

Legelőször attól, hogy lehetetlen és váratlan időpontokban idegen emberek hívják őket telefonon. Megkíméljük az eladókat attól is, hogy idegen emberek, ellenőrzés nélkül bemenjenek az otthonukba, adott estben sértő módon minősítsék  is azt. Azzal, hogy az érdeklődők elvárásait pontosan megismerjük, egyúttal az eladókat is tehermentesítjük, hiszen csak olyan ügyfelet viszünk ki megtekinteni az eladó ingatlant, akinek igényei alapján megfelelő az adott ház/lakás.

 

Az eladóknak nem kell aggódniuk, hogy az érdeklődő hitelképes-e, rendelkezik-e kellő önerővel a vásárláshoz. Felesleges idegeskedéstől kíméljük meg mindkét felet, hiszen a fizetést vagy a birtokba adást úgy ütemezzük, hogy minden érintett család anyagilag és időben is a számára legelőnyösebb megoldással tudjon élni.

 

 

Mitől kíméljük meg az érdeklődőket?

 

A vevő igényei nagyon lényegesek egy értékesítés során, hiszen egy érdeklődő akkor érzi magát biztonságban, ha olyan ingatlant tud megtekinteni munkatársunkkal, amely megfelelő az elvárásainak. Minden esetben ellenőrizzük az ingatlan jogi hátterét (tulajdonosok, haszonélvezők, hitelek, bejegyzések), ezzel megelőzzük az esetleges későbbi jogi problémákat. Telefonon, személyesen tájékoztatjuk az érdeklődőt az ingatlan állapotáról. Független hiteltanácsadó partnerünk igény esetén előzetes hitelelbírálást is tud készíteni, így a vevő tudja, hogy milyen értékű ingatlant képes megvásárolni.

 

Ha pontos igényeket és a rendelkezésre álló pénzügyi keretet ismerjük, akkor tudjuk igazán jól kiszolgálni a vevőket. Csak az igények és pénzügyi lehetőségek alapján kiválasztott ingatlanokat mutatjuk meg az érdeklődőknek. Sok esetben ezzel az érdeklődő idejét/energiáját/idegrendszerét kíméljük, hiszen nem tesszük ki annak, hogy olyan ingatlanokat mutatunk meg neki, ami nem felel meg az elképzelésinek.

 

 

Mi történik amikor szerződést kötünk Önökkel?

 

Ez egy nagyon fontos kérdés, de először nézzük meg azt, hogy mi történik mielőtt bármilyen szerződést is kötnénk Önnel? Amikor első alkalommal találkozunk, akkor az ingatlan megtekintését követően leülünk beszélgetni az Önök elképzeléseiről. Számtalan olyan kérdés merül fel, amit figyelembe kell venni az értékesítés során.Az egyik legfontosabb kérdés, hogyha eladjuk az ingatlant, utána mi lesz a következő lépés? Milyen ingatlant szeretnének venni, hol, mikor, hogyan tudják majd finanszírozni?

 

Amikor már ismerjük a terveiket, elképzeléseiket, akkor tudjuk felelősen vállani az értékesítést. Ha az Önök elképzelései és a mi általunk nyújtott szolgáltatások alapján megtaláljuk a közös nevezőt, akkor átbeszéljük, átolvassuk a szerződési feltételeket (nyilván nem minden szerződést, hanem csak a családjuk számára legmegfelelőbb konstrukciót). A piaci árakat figyelembe vételével segítünk kialakítani az ingatlan piacra kerülési árát.

 

Ezután már csak adminisztrálunk, majd felmérjük az ingatlant, fényképeket készítünk. Szeretném, ha tudnák, hogy retusálni soha nem szoktuk a képeket, csak korrigálni. Tehát, amikor Ön a mi hirdetésinket látja, nem kell attól tartania, hogy amikor megérkezik az ingatlanhoz, akkor egy teljesen más kép fogadja, mint amit a képeken látott. (Természetesen felújítandó ingatlanokkal is foglalkozunk, de ezt mindig bele is írjuk a hirdetéseinkbe.) Fontos számunkra, hogy reális képet nyújtsunk az általunk értékesített ingatlanokról, mert így sok időpazarlástól és bosszúságtól kíméljül meg ügyfeleinket! 

 

 

Hozzáadott érték,- avagy a láthatatlan munka

 

Minden eladó ingaltan esetében kiválogatjuk a hirdetéshez szükséges képeket, azokat szükség esetén korrigáljuk (világosítás, ferde fotó egyenesítése, méretezés stb.) Ezt követően történik meg a hirdetés szövegezésének megírása, az alaprajz elkészítése, a hirdetési portálok kiválasztása, esetleges fordítás, majd útjára engedjük a hirdetést.

 

Ezt követően menedzseljük a hirdetéseket, követjük a hirdetés statisztikai adatait, kezeljük a megkereséseket, időpontokat egyeztetünk és megfelelő igény és pénzügyi háttér esetén mutatjuk meg az érdeklődőnek az ingatlant. Kiemelten fontosnak tartjuk a biztonságot, ezért minden megtekintés alkalmával ún. Megtekintési nyilatkozatot töltünk ki, ami azt jelenti, hogy idegen/nem azonosított érdeklődőt soha nem viszünk az otthonába. Az ingatlan megtekintése után tartjuk a kapcsolatot, ajánlattétel során segítjük az egyezség megszületését.

 

Amennyiben a felek megegyezésre jutnak, előkészítjük az adásvételi szerződés vázlatát az ügyvének (adatok, ütemezés, birtokba adás, energetikai tanúsítvány), szükség esetén egyeztetünk a hitelügyintéző kollégával. Az adásvételi szerződés megkötésekor minden alkalommal jelen vagyunk. Az ügyvéd által előkészített szerződést mindegyik fél megkapja az adásvételi szerződés megkötése előtt egy-két nappal, így mindenkinek van ideje kényelmesen elolvasni és értelmezni a szerződést.

 

 

 

 

 

HOME4U

    5000 Szolnok, Büge utca 2.
    +36 20 390-9851
    info@home4u-ingatlan.hu

Eladó ingatlana van,
vagy épp ingatlant keres?

Adja meg adatait és segítünk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése
Családi ház
Téglalakás
Panellakás
Nyaraló
Építési telek
Sorház
Iroda egyéb
Tanya
Üzlethelyiség
Telephely
Raktár
Ikerházrész
Kert, gyümölcsös